koko kehon vyöhyketerapia

KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA - REFLEKSOLOGIA

Kaipaatko hetken oman kehosi äärellä? Hetken oman mielesi kanssa rentoutuen? Hoitavaa kosketusta? Kaipaatko tulla kohdatuksi ja tuntea tunteinesi olevasi turvassa?

Refleksologinen hoito on ikivanha hoitomuoto ja avain kehon luonnolliseen paranemisprosessiin. Sen avulla voidaan ylläpitää terveyttä, kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja sekä purkaa jännityksiä kehosta ja mielestä. Ja vaikka refleksologinen hoito on vuorovaikutteista, on sinulla aikaa olla myös aivan hiljaa omien tunteinesi ja kokemustesi äärellä tai antaa tunteidesi virrata ulos kehostasi.

MILLAISTA REFLEKSOLOGINEN HOITO ON?

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa. Käsittely on pehmeää ja miellyttävää. Joskus kehosta löytyy kipeitä vyöhykepisteitä, mutta käsittely on tarkoitus pitää silti niin pehmeänä, ettei keho ala jännittämään kipua vastaan, vaan kipu vyöhykkeeltä pääsee löysäämään. Refleksologinen hoito tukee stressin hallintaa ja rentoutumista sekä verenkierron, hormonitoiminnan ja aineenvaihdunnan toimintaa, mikä lisää hyvinvointia elämässäsi. Hoidon aikana käsittelen vyöhykeheijasteita hieroen, painellen, sivellen ja pumpaten sormin ja vyöhykepuikkoja apuna käyttäen mm. jalkateristä, sääriltä, käsistä, rintakehältä, selästä, kasvoista, pään alueelta ja korvista.

MIHIN HOITO VOI AUTTAA?

Vyöhyketerapiaan voit tulla vain rentoutumaan, mutta siitä on koettu myös olevan hyötyä monenlaisiin haasteisiin, kuten: lihaskireydet, päänsärky, uupumus, unettomuus, hormoonitoiminnan epätasapaino (esim. kuukautisongelmat, vaihdevuosivaivat), ruoansulatushäiriöt (esim. ummetus, refluksi, ibs), tuki- ja liikuntaelinten ongelmat sekä erilaiset kipu-, särky- ja tulehdustilat.

Refleksologinen hoito rentouttaa kehoa ja rentoutumisen myötä kehossa tapahtuu monia positiivia asioita:

 • Verenkierto paranee
 • Aineenvaihdunta vilkastuu
 • Hengitys tehostuu
 • Lihasten elastisuus palautuu
 • Kuona-aineiden poistuminen paranee
 • Keho ja mieli lepäävät
 • Hormoni- ja entsyymituotanto paranee
 • Immuunipuolustus vahvistuu
 • Palautuminen ja toipuminen aktivoituvat
 • Unenlaatu paranee
 • Kipu ja särky vähenevät

 

Kuvassa koko kehon vyöhyketerapiaan käytettäviä työkaluja
Kuva: Eveliina Hyväri (@kuvaelma_eveliina)

KENELLE HOITO SOPII?

Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia tukee siis stressin hallintaa ja rentoutumista sekä verenkierron, hormoonitoiminnan ja aineenvaihdunnan toimintaa, mikä lisää hyvinvointia elämässäsi. Hoidon aikana käsittelen vyöhykeheijasteita hieroen, painellen, sivellen ja pumpaten sormin ja vyöhykepuikkoja apuna käyttäen mm. jalkateristä, sääriltä, käsistä, rintakehältä, selästä, kasvoista, pään alueelta ja korvista.

Hoito sopii kaikille ihmisille, vauvasta vaariin. Olen perehtynyt syvemmin vauvojen vyöhyketerapiaan sekä myös raskaudenaikaiseen vyöhykehoitoon, jonka avulla voidaan helpottaa erilaisia oireita, valmistella kehoa synnytykseen, valmistella vauvaa kääntymään kohdussa (jos vauva on perätilassa) sekä auttaa palautumaan synnytyksestä.

KUINKA USEIN HOIDOSSA OLISI HYVÄ KÄYDÄ?

Vaikka jo yksi kerta rentouttaa oloasi, suosittelen 3-5 hoidon sarjaa, jotta tuloksista saadaan laadukkaampia ja pysyvämpiä. Alkuun hoitoja voidaan tehdä tiiviimmin ja harventaa sitten, kun se tuntuu hyvältä. Varsinkin kroonisissa haasteissa hoitoja tarvitaan enemmän ja säännöllisesti. Hoitoja voidaan tehdä myös kehon tasapainoa ja hyvinvointia ylläpitävänä hoitoina esim. kerran kuukaudessa tai neljä kertaa vuodessa.

Jos koet olevasi hyvin stressaantunut tai muuten vuoristoradassa tunteidesi kanssa, voidaan refleksologiseen hoitoon liittää kevyt 30 minuutin EFT-tunteidenvapautushoito.