EFT-TUNTEIDENVAPAUTUSHOITO

EFT Tapping - tunteiden vapautus
(Emotional freedom techniques)

Miltä tuntuisi pystyä itse laskemaan omaa stressitasoa kivuttomasti ja tehokkaasti jo muutamassa minuutissa?
-Se on täysin mahdollista EFT Tapping -tekniikan avulla.

EFT on tehokas kehomielimenetelmä, jonka kehitti Stanfordin yliopiston insinööri Gary Graig. Sadat kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että EFT on tehokas hoitokeino mm. ahdistukseen, masennukseen, PTSD:hen, kipuun, fobioihin ja moniin fyysisiin vaivoihin. EFT:n avulla pystytään nopeasti vähentämään ahdistusta aiheuttavien muistojen ja tapahtumien emotionaalisia vaikutuksia.

EFT:ssä käytetään kognitiivisen terapian ja kehotietoisen läsnäolon elementtejä. Nämä yhdistetään akupunktiossa käytettävien meridiaanien eli kehon hienojakoisen energiajärjestelmän hoitamiseen. EFT:ssä yksinkertaisesti naputellaan meridiaanien päätepisteitä ja ollaan samalla läsnä itsellemme ja tuntemuksillemme. Tästä syystä EFT:tä kutsutaan usein ”naputtelu-tekniikaksi”.

Tämän keinon avulla voimme nopeasti avata kehon energiatukoksia joka saa aikaan tunteiden vapautumisen ja johtaa monesti syvällisempään paranemiseen kuin pelkkä keskusteluterapia.

Miten EFT toimii?

EFT vaikuttaa suoraan aivojen limbiseen järjestelmään, jossa sijaitsee mantelitumake, joka aktivoi kehon taistele tai pakene -reaktion havaitessaan vaaran. Mantelitumake on siis kehon oma palovaroitin. Sama prosessi voi aktivoitua myös kun havaitsemme kuvitteellisen vaaran tai muuten stressaavan tilanteen. Myös menneiden negatiivisten tapahtumien ajattelu toimii triggerinä mantelitumakkeelle. Se ei siis tiedä onko asia, jota ajattelet, tässä hetkessä tapahtuva vai menneessä ajassa tapahtunut ja reagoi kaikkiin tunteisiin samalla tavalla – aktivoi hälytyksen kehossa. Naputtelu kuitenkin pysäyttää nopeasti tämän taistele ja pakene -reaktion ja laskee tutkitusti kortisolitasoa.

EFT:n avulla me voidaan opettaa aivoja reagoimaan uudella tavalla aijemmin negatiivisia tunteita aiheuttaneisiin asioihin. Viimeaikaiset neuroplastisuutta koskevat tutkimustulokset tukevat tätä näkemystä. Neuroplastisuus tarkoittaa aivojen kykyä muokata itseään ja sopeutua uusiin käyttäytymismalleihin tai kokemuksiin.

Kuvassa Kirsi Koivukangas koskettaa käden kahdella sormella otsaansa EFT-Tunteiden vapautushoidon mukaisesti
Kuva: Eveliina Hyväri (@kuvaelma_eveliina)

Mitä kehossa tapahtuu

Jos EFT on sinulle täysin uusi hoitomuoto, niin ymmärrän, että se voi vaikuttaa omituiselta. Olet silti varmasti joskus koittanut päästä eroon jostain tunteesta tai ajatuksesta järkeilemällä:
Ensi kerralla en…
Koska olen aikuinen minun pitäisi pystyä hallitsemaan tunteeni…
Koet että sinun pitäisi pystyä järkevänä ihmisenä pääsemään eroon haitallisista tunteista ja ajatuksista, mutta et pysty, koska tunnet sen kehossasi. Voit tuntea esim. paniikin vatsassasi tai ahdistuksen rinnassasi. Koitat haudata sen jonkin tekemisen, kuten suorittamisen tai syömisen alle, mutta se palaa aina. EFT ylittää tuon mielen ja kehon välisen kuilun. Naputtelu rauhoittaa kehoasi ja mieltäsi. Se lähettää aivoillesi rauhoittavan viestin ja nekin rentoutuvat. Kun naputtelun aikana ajattelet sinua vaivaavaa asiaa tai tunnetta, nämä rauhoittavat signaalit saavat niistä aiheutuneet tunne- ja kehoreaktiot vaimenemaan – tunnekokemus neutralisoituu.

KÄYTÄNNÖN ESIMERKKI

Käytännön esimerkkinä tilanne, jossa lapsuudessa koettu väkivalta saa kehon tuntumaan turvattomalta vaikka nyt eläisit turvallisessa ympäristössä. Kehosi saattaa olla levoton etkä oikein tiedä mistä se johtuu. Kehosi muistaa ja reagoi sen mukaan, mitä menneessä on tapahtunut. Kun ajattelet asiaa, se herättää stressireaktion sinussa. Naputtelun jälkeen olo on rento ja ajatus selkeämpi. Huomaat että nyt saman menneen asian ajattelu ei herätä sinussa enää voimakasta tunne- tai kehoreaktiota. Kehosi ja mielesi ovat tämän jälkeen rennommat myös arjessasi.

Kuvassa Kirsi Koivukangas koskettaa ohimoaan EFT Tunteiden vapautushoidon mukaisest
Kuva: Eveliina Hyväri (@kuvaelma_eveliina)

On osoitettu, että EFT on tehokasta mm seuraaviin haasteisiin:

ARKIPÄIVÄN STRESSI
PÄÄNSÄRKY

UNETTOMUUS
FOBIAT
SYNNYTYSPELKO
AHDISTUNEISUUS
MASENNUS
POSTTRAUMAATTINEN STRESSIHÄIRIÖ (PTSD)
KIVUNHALLINTA
RIIPPUVUUS
PAINONPUDOTUS
KEHOTYYTYVÄISYYS
URHEILUSUORITUKSET
IHMISSUHTEET
TEINI-IÄN HAASTEET
(kuten ahdistus, masennus ja syömishäiriöt)
LAPSUUDEN TRAUMAT

Henkilökohtaiset EFT-tunteiden vapautusohjelmat

(TEEN HOITOJA SEKÄ LÄHITAPAAMISINA ETTÄ ETÄNÄ VIDEON VÄLITYKSELLÄ)

Henkilökohtaiset
EFT-tunteidenvapautusohjelmat:
Teen hoitoja sekä lähitapaamisina että etänä videon välityksellä.

Arjen stressin helpotus

1 hoitokerta, jolla saadaan helpotusta sinua juuri tällä hetkellä vaivaavaan asiaan/tunteeseen

Vahva minä

3-5 kerran hoito-ohjelma naiseuden voiman löytämiseen ja itsetunnon vahvistamiseen.

Psykologinen painonhallinta

3-5 kerran hoito-ohjelma, jonka avulla opit laskemaan stressihormoonitasoasi, mikä vaikuttaa kilojesi pysyvyyteen. Vapaudut tunnesyömisestä ja opit arvostamaan itseäsi ja kehoasi eritavalla, rakkaudella.

Palauta elämän tasapaino

3-5 kerran hoito-ohjelma, jonka avulla käydään tilanteesi läpi lapsuudesta tähän hetkeen ja saadaan menneiden tapahtumien tunnetakaatat vapautumaan.

EFT Tapping – tunteiden vapautus 60min – 55 €

EFT Tapping – tunteiden vapautus 90min – 75 €

Kuvassa henkilöitä EFT-tunteiden vapautushoidossa
Eveliina Hyväri (@kuvaelma_eveliina)

eft ryhmille:

EFT:tä voi tehdä myös rymille kahdella eri tavalla:

Kohdistettu EFT hoito ihmisille, joilla on jotain yhteistä
esim. omaishoitajat, pienten lasten äidit, ruuhkavuosissa elävät, alkoholistin läheiset jne.

Meditaatio muodossa aihealueittain

 • Arjen stressin lasku
 • Myötätunto ja rakkaus itseä kohtaan
 • Sinä riität
 • Rentouta kehosi ja mielesi
 • Vahva naiseus
 • Irti suorittamisesta
 • Vain mielikuvitus on rajana

Kysy tarjous
045 6509540 / Kirsi Koivukangas

podcast vierailut

Henriikka Kivelä Podcast
EFT, kehon tunteet ja niiden purkaminen, uskomukset ja EFT-maistiainen

Asiakaskokemuksia EFT-hoidoistani

”Hoidon aikana mieli rauhoittuu ja tunteet tasapainottuu. Osaat sanoittaa ja rauhoittaa mielen. Yöunet ovat parantuneet. Ajatukset eivät tunnu niin ressaavilta.”
– Anni

”Ennen hoitoon tuloa olin todella stressaantunut. Hoidon jälkeen olo oli ihanan seesteinen ja elämä tuntui valoisammalta. Jotenkin osasit saada mut näkemään maailmaa eritavalla, keveämmin.”
– Mirja
 

”Kävin hoidossa raskausaikana. Minulla oli pelkoja synnytykseen liittyen, edellisen synnytyksen jäljiltä. Hoidon jälkeen olin todella paljon rennompi. Myös synnytys sujui hyvin ja omahoidolla, minkä opetit, sain aina tarvittaessa palautettua rauhallisen olon.”
– Asta

Tässä kaksi hyvää videota liittyen EFT:hen:

(Videoihin saa automaattisen suomenkielisen tekstityksen: videon asetukset > tekstitykset > automaattinen käännös > valitse suomi.)

Australialaisen kliinisen psykologin ja EFT-tutkijan Tohtori Peta Stapletonin puhe EFT Tappingista. Tohtori Peta Stapleton on johtanut australialaista tutkimusta tästä tunteidenvapautus tekniikaista.

EFT Univerce kanavan video siitä, kuinka EFT vapauttaa stressiä aivoissa ja kehossa

Miten opin EFT:n itsehoidon?

Voit oppia kaikki perusasiat ilmaiseksi liittymällä sisäpiiriini. Saat lahjaksi kolmen päivän minikurssin, jonka avulla opit, kuinka voit tasoittaa stressaavia hetkiä arjessasi. Se sisältää EFT -perusreseptin ja opit sen avulla kosketuspisteet ja teorian. Jatkossa saat hyvinvointia tukevia kirjeitä minulta muutaman kerran kuussa. Ne sisältävät mm. EFT-meditaatioita, vinkkejä hyvinvoinnin tukemiseen ja tietoa, jonka avulla opit ymmärtämään paremmin itsesi ja lähimmäisesi käytöstä sekä tunnemaailmaa.

.
Kuvassa nainen koskettaa ohimoaan sormilla

Tutkimuksia EFT:n vaikutuksista on tehty mm. seuraaviin aiheisiin:

 • EFT:n vaikutus solutasolle asti punasoluja tutkittaessa, eli naputtelu todella vaikuttaa niin, että sen voi havaita myös veressä mittattavin tuloksin.
 • Pelkoihin
 • EFT:n vaikutusta opiskelumenestykseen
 • Ahdistukseen, masennukseen, stressiin ja kortisolitasoihin
  EFT-hoidosta on tehty mm. laaja vertailututkimus yleiseen ahdistukseen verrattuna perinteiseen psykoterapiaan, jonka mukaan EFT-hoidot olivat tilastollisesti merkittävästi perinteistä psykoterapian ja lääkityksen yhdistelmää tehokkaampia. Lisäksi EFT:llä hoidettu vaiva uusiutui huomattavasti harvemmin ja istuntoja tarvittiin viisi kertaa vähemmän EFT-hoidoissa.
  SEKÄ
  Aivosähkö-kuvantamismenetelmällä tehty tutkimus yleiseen ahdistukseen, mikä osoittaa että EFT:n vaikutus aivojen EEG-käyriä seurattaessa näkyy samantapaisina muutoksina mitä tutkimuksissa on havaittu kognitiivisen käyttämisterapian ja lääkityksen vaikutuksen osalta, mutta paljon nopeammin.

Yli 100 vertaisarvioiduissa lääketieteen ja psykologian lehdissä julkaistua artikkelia osoittavat EFT: n olevan tehokas menetelmä sekä itsehoitoon että terapeuttiseen työskentelyyn. EFT:stä on tehty siis lukuisia tutkimuksia. Yllä oli vain muutama aihe-esimerkki. Löydät kaikki tutkimukset EFTuniversen sivuilta. (eftuniverse.com)

HUOMIOITAVAA:

EFT ei ole ihmelääke, eikä se takaa 100% onnistumista. Yleensä se toimii luotettavasti stressin vähentämiseksi ja tekniikkaa tukemaan on luotu useita tutkimuksia. Käyttäjäkokemukset osoittavat, että tulokset ovat usein välittömiä ja kestävät pitkään. EFT voi usein tarjota merkittävää helpotusta tunteisiin ja se aiheuttaa vähän tai ei lainkaan henkistä kipua. Joskus kuitenkin psyykkinen trauma voi olla todella voimakasta ja emotionaalisesti tuskallista käsitellä. Jos sinulla on pitkäaikainen tai voimakas emotionaalinen tai fyysinen trauma, sinun on ehdottomasti neuvoteltava lääkärisi tai lisensoidun mielenterveyslääkärin kanssa ennen EFT: n tai muun stressin vähentämismenetelmän käyttöä.
EFT ei korvaa lääketieteellistä tai mielenterveyshoitoa.

Kaupallinen yhteistyö Matti Rautajoen kanssa

Henkilökuva Matti Rautajoesta

Hei! Olen Matti Rautajoki, kolmen lapsen isä ja pitkänlinjan hyvinvointialan yrittäjä; EFT tunnetasapainon- ja kokonaisvaltaisenterveyden-valmentaja sekä kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitaja.

Verkkokurssieni ja -valmennusteni kautta haluan auttaa sinua stressittömämpään elämään EFT-tekniikan avulla. Jos sinulla on tarve saada parempaa fyysistä terveyttä tai henkistä hyvinvointia ja jaksamista voit hyötyä tekniikasta. Tervetuloa tutustumaan kursseihini ja valmennuksiini alla olevien linkkien kautta!

Saat kaikki verkkokurssit ja -valmennukset -10% etuhintaan koodilla: BOJI
(Jollet löydä koodille paikkaa jonkun kurssin osalta, niin laita viestiä Matille ennen ostamista Facebookin Messenger-sovelluksen kautta tai numeroon 044-7279498/Matti.)